Mentenanta si optimizare PC

Mentenanta si optimizare PC

Asiguram functionarea optima a statiilor de lucru (Mac / PC), inclusiv devirusare PC sau anti-malware.
Curatarea periodica a fisierelor temporare si optimizarea registrului Windows.

Dezinstalarea aplicatiilor si a toolbar-urilor inutile, pentru a salva spatiu pe hard disk, precum si in scopul eliberarii memoriei ram.

Alcatuirea de fise de sistem (hardware + software) pentru toate statiile de lucru.
Mentenanta echipamente periferice: UPS-uri, scannere, multifunctionale etc.

 

despre noi

Statiile de lucru au nevoie de mentenanta continua, pentru a pastra viteza de acces si de lucru in programele instalate. Pe langa administrarea din punct de vedere software, este recomandat ca sistemele sa fie curatate de praf dupa o anumita perioada de utilizare. In caz contrar, praful se depune pe componentele sistemului si dupa ce se acumuleaza o cantitate mai mare, acesta va supraincalzi procesorul, placa video etc si va reduce semnificativ performantele sistemului, existand chiar riscul unor deteriorari fizice.

Avand in vedere amenintarile informatice din ce in ce mai agresive si mai frecvente, statiile de lucru trebuie sa beneficieze de protectia unei solutii antivirus si antimalware. In cazul in care sistemele de operare au fost compromise de un virus, este necesara salvarea datelor si devirusarea sistemului prin intermediul unor aplicatii specifice de securitate.

Toate sistemele trebuie sa aiba fisa proprie, pentru a cunoaste in orice moment specificatiile tehnice ale hardware-ului, dar si software-ul instalat. De asemenea, este importanta cunoasterea istoricul interventiilor asupra fiecarui sistem, pentru a putea genera rapoarte si a lua decizii relevante.

Administrarea echipamentelor periferice are un rol major, deoarece acestea asista si extind capacitatile statiilor de lucru. UPS-urile, hard disk-urile externe, scanner-ele, imprimantele si multifunctionalele trebuie sa fie in stare buna de functionare si sa existe solutii de backup (spre exemplu, in cazul defectarii unei imprimante sau inlocuirii / reincarcarii consumabilelor).

Statiile de lucru si perifericele vor fi mereu functionale si activitatile companiei se vor desfasura fara intrerupere prin alegerea unui pachet de servicii Elite IT.

Click AICI ยป